Armenië - Zandkorrelreisfotos

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Armenië

Azië en Oceanië

Ik bezocht Armenië tijdens een rondreis door dit land en buurland Georgië. Beide landen vond ik mooi, maar heel verschillend. Van Armenië heb ik de indruk gekregen van een geïsoleerd, maar (daardoor) uniek land. De taal met eigen schrift is bijzonder, maar vooral de eeuwenoude, ruige en onopgesmukte kerken maken indruk. Zulke kerken zag ik nog nergens: van ruige steen en zonder veel versiering. Alleen de gele kaarsjes, die je kunt branden en in een platte tafel met zand kunt steken, zijn overal.

Heerlijk eten, vriendelijke mensen en een mooi landschap. Beroemde Armeense cognac, die ook heel lekker is. Vreselijk koud in de bergen, ongerepte natuur. Een heel moderne hoofdstad, met hippe jonge mensen en oog voor kunst. Maar helaas ook dorpen vol met huizen waar weinig heel aan is. Echt nog een land in opbouw. Jammer genoeg ook nog geen rookverbod in de horeca en van verkeersregels hebben ze ook nog nooit gehoord.


Bekijk ook eens de reisimpressie.

Cascade

Yerevan is een grote, moderne stad waar veel te zien is, al vond ik het geen heel sfeervolle stad. Een kenmerkende plek in de stad is het cascade-gebied, een gigantisch trappencomplex waarvandaan je een mooi uitzicht over de stad hebt. Langs de trappen staan veel leuke kunstwerken.
(17 foto's)

Kaarsje opsteken

Het geloof wordt in Armenië nog heel actief beleefd. De kerken zijn heel oud en met weinig pracht en praal aangekleed, wat de sfeer heel bijzonder maakt. Via deze indrukwekkende fotoserie kun je er een beetje van proeven, maar eigenlijk moet je het zelf een keer gaan meemaken.
(33 foto's)

Markt

Deze overdekte markt was de moeite van het bekijken waard. Veel gedroogd fruit en noten, waar echte kunstwerken van gemaakt werden, prachtig vers fruit en groente, maar ook heel bijzonder ingemaakte groenten met felle kleuren.
(24 foto's)

 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu