Belize - Zandkorrelreisfotos

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Belize

Amerika

Belize heb ik bezocht als sluitstuk van een rondreis door Mexico, Guatemala en Honduras: in het spoor van de Maya's. De bestemming in Belize was het piepkleine eilandje Caye Caulker, waar we naar toe werden gebracht met een supersnelle speedboot, die mij letterlijk de adem benam. Geen pretje...

Aangekomen op Caye Caulker gingen mijn reisgenote en ik direct op verkenning, wat niet lang duurde. In een half uurtje ben je (in rustig tempo) het eiland rondgewandeld en als je niet aan watersport doet, is er verder niet veel te beleven.  

Als extra attractie mochten we wel een flinke onweersbui meemaken. Helaas zat mijn reisgenote toen met een aantal leden van onze reisgroep op een boot, wat niet zo'n prettige ervaring was. Ik aanschouwde de donkere luchten vanaf de veranda van mijn hotelkamer en dat was een stuk aangenamer. Al met al was Caye Caulker een échte bounty-ervaring, met witte stranden, roze schelpen en groene hagedissen, azuurblauwe zee, grote krabben, indrukwekkende onweersluchten en huisjes in allerlei snoepkleurtjes. Waar is mijn hangmat?

Bountygevoel

Witte stranden, kleurige schelpen, pastelkleurige huisjes die bijna pijn doen aan je tanden, smaragdgroene zee: als dit geen Bounty is weet ik het ook niet meer. Droom weg bij deze fotoserie.
(10 foto's)

Natuur op Caye Caulker

Caye Caulker is een klein eilandje en wordt dus gedomineerd door de zee. Waar je ook bent; de zee kun je altijd zien. Wilde bossen of eindeloze woestijnen zijn er dus niet te vinden, de natuur bestaat vooral uit strand, zee- en zoutbestendige plantjes, palmbomen, hagedissen en vogels. Wanneer het schemerig wordt, komen ook de krabben tevoorschijn, van een flink formaat!
(12 foto's)

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu