Bulgarije - Zandkorrelreisfotos

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Bulgarije

Oost-Europa

Bulgarije bezocht ik als laatste land van een rondreis, die gestart was in Hongarije en daarna door Roemenië voerde. Hoewel alledrie prachtig, bleken de buurlanden weinig op elkaar te lijken. Bulgarije heeft een beetje een mediterrane sfeer, met een Russische inkleuring, natuurlijk ook door het schrift.

Een aangenaam klimaat en lekker eten maakte het in combinatie met de prachtige kerken en het mooie landschap tot een aangename reis. Een prachtige ervaring was het om mee te maken hoe er gezongen werd in de kerk in Sófia... kippenvel!

Koprivshtitsa

Zo'n 120 kilometer ten oosten van Sofia ligt een stadje met een onuitspreekbare naam, maar vol met historische bezienswaardigheden: Koprivshtitsa. Bekijk deze fotoserie met kleurrijke huizen met ronde vormen, die zo uit de Efteling lijken te komen, hobbelige straatjes, oude boerderijtjes en mooie grote houten deuren.
(22 foto's)

Kleurig klooster

Eén van de meest bijzondere kloosters die ik ooit gezien heb is het Rila-klooster. Een grote explosie van kleur, prachtig gelegen tussen bergen met dennenbossen. Mooie schilderingen, veel houtwerk, overal kleurtjes en toch niet druk.Toen ik er was vielen er een paar heftige regenbuien, maar uiteindelijk droeg dat zelfs bij aan de sfeer, dreigende wolken en plukjes mist als achtergrond.
Beslist de moeite van een bezoek waard!
(28 foto's)

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu