Denemarken - Zandkorrelreisfotos

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Denemarken

Noord-Europa

Denemarken bezocht ik twee keer: een keer mocht ik samen met mijn moeder mee als gezelschap voor mijn vader tijdens een zakenreis en een keer trok ik een weekje rond met een vriendin. Hoogtepunten waren wat mij betreft het schattige pastelkleurige Odense (de geboorteplaats van Hans Christian Andersen), Legoland en natuurlijk Kopenhagen.

Qua landschap is me vooral de weidsheid bijgebleven. Zee, vlak land en wind. En windmolens natuurlijk.

Kleurrijk wonen

Denemarken is een land vol snoeperige huisjes en lieve kleurtjes. In deze serie krijg je een indruk van de verschillende soorten huizen van vroeger en nu.
(18 foto's)

Bootjes en pastelkleuren in Kopenhagen

De Deense hoofdstad is niet supergroot, maar wel supergezellig. Een prachtig, rustig centrum vol met pastelkleurige gebouwen en een sfeervol havengebied. En natuurlijk vind je daar de beroemde kleine zeemeermin. En klein is ze inderdaad, je zou haar makkelijk over het hoofd zien!
(19 foto's)


Zuurstokbioscoop

In Kopenhagen staat het ‘Palads Teatret’,  een bijzondere bioscoop in opvallende zuurstokkleurtjes. De bioscoop is in 1912 geopend en was toen de grootste van Europa met in totaal 3000 zitplaatsen.  Anno nu heeft de bioscoop 17 zalen, waarvan de grootste ruim 600 mensen  kan herbergen. Zelf ben ik er niet in geweest, ik heb alleen de gevel bewonderd.

De snoepkleurtjes passen heel goed in de sfeer van de rest van de stad, waar veel huizen in pastelkleurtjes zijn geschilderd.
(3 foto's)

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu