Evenementen - Zandkorrelreisfotos

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Evenementen

West-Europa

In Nederland is bijna elke week wel ergens iets te doen, je zou je niet hoeven vervelen wat dat betreft. Favoriet bij mij is bijvoorbeeld het jaarlijkse 'World Statues', maar ook Glow in Eindhoven of Deventer op Stelten zijn de moeite van een bezoek waard.

Een aantal leuke evenementen heb ik op de gevoelige plaat vastgelegd. Je kunt de fotoseries op deze pagina bekijken.

Arnhem kleurt Roze

Begin mei 2016 deed de Giro d'Italia Arnhem aan. Reden voor de gemeente en veel ondernemers in de stad om alles roze te kleuren. Dat levert een leuke serie foto's op, waar je vrolijk van wordt!
(43 foto's)

Mode en industrieel erfgoed

Arnhem is de Nederlandse modestad; thuisbasis van een groot aantal mode-ontwerpers en exclusieve modewinkels in het Modekwartier in Klarendal. Jaarlijks is er een modebiënnale. In het kader daarvan was er in 2011 een tentoonstelling van designkleding in de oude AKZO-fabriek, wat een interessante combi opleverde van extravagante kleding en industrieel erfgoed.
(19 foto's)

Levende beelden

Elk jaar wordt er in Arnhem een bijzondere wedstrijd gehouden: wie is het beste levende standbeeld ter wereld? Door de hele stad staan ze verspreid, sommigen zo stil als een echt beeld, anderen voeren meer een straattoneelstuk op. Maar hoe dan ook leuk om te zien. Deze foto's zijn van vier verschillende jaren.
(20 foto's)

Dampen en decibels

Jarenlang was Arnhem eens per jaar het centrum van ronkende motoren, dampende benzine en mannen en vrouwen in leren jasjes en laarzen: de Harleydag. Helaas bestaat het evenement niet meer, maar hier kun je nog kijken naar de foto's van de laatste editie in 2010.
(20 foto's)

IJssculpturenfestival

Regelmatig is er in Nederland een ijssculpturenfestival. Ik heb er twee bezocht, in 2006 in Leiden en in 2010 in Roermond. Een kleine selectie van foto's van beide evenenmenten zie je hier.
(18 foto's)

Rio aan de Rijn

Ook deze fotoserie gaat over een evenement dat er helaas niet meer is: Rio aan de Rijn, de jaarlijkse zomercarnavalsoptocht in Arnhem. Swingende salsa en samba, kleurige gewaden en vooral een hoop vrolijke mensen. Jammer dat het er niet meer is. Hier de beste foto's van een aantal verschillende jaren.
(46 foto's)

Kermis in Zevenaar

Ik ben niet zo'n kermisfan; ik durf nergens in, ik word misselijk van alle etensgeuren en ik kan niet tegen de herrie. En toch vind ik het leuk, vooral 's avonds. Meestal bezoek ik in de zomer de kermis van Zevenaar, niet zo groot, maar wel lekker kleurrijk.
(24 foto's)

Kunst in Ootmarsum

Elk jaar staat het laatste weekend van augustus om Ootmarsum in het teken van kunst. Een groot aantal kunstenaars uit binnen- en buitenland trekt dan naar dit pittoreske plaatsje in Overijssel, om op de markt hun objecten te exposeren en verkopen. Heel leuk om te zien en Ootmarsum zelf vormt een mooi decor. De foto's zijn van editie 2014.
(28 foto's)

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu