Georgië - Zandkorrelreisfotos

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Georgië

Azië en Oceanië

Ik bezocht Georgië als tweede land van een rondreis die startte in Armenië. Twee heel verschillende landen! Mooi van Georgië vond ik de afwisseling: van het gezellige, Europees aandoende Tbilisi, via de moderne, grote badplaats Batumi tot aan de Middeleeuwse sferen in de regio Svaneti.

Prachtige landschappen, met een verschillend karakter: van berglandschappen tot mediterraanse sferen met eucalyptusbomen en cactussen. Een land voor degene die eens wat anders wil en zich toch thuis wil voelen. En vergeet niet het heerlijke met kaas gevulde Georgische brood te proeven!

Bekijk ook eens de reisimpressie.

Tbilisi

De stad Tbilisi heeft me echt verrast. Een heel Europees aandoende stad, met een prettige sfeer. Veel mooie, oude details maar ook moderne invloeden. Een prima bestemming voor een citytrip, al was het maar vanwege de vele, leuke restaurantjes!
(23 foto's)

Terug in de tijd

Hoog in de Kaukasus, in de regio Svaneti, ligt het dorpje Ushguli. Je rijdt er met fourwheeldrive in een uurtje of drie naar toe, slingerend over een smal bergpad. In de winter is het dorp alleen nog per helicopter bereikbaar. Het ligt er prachtig en ziet er met de traditionele torenhuizen uit als een plek die sinds de Middeleeuwen niet veranderd is. Een heel bijzondere bestemming om te bezoeken.
(34 foto's)

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu