Guatemala - Zandkorrelreisfotos

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Guatemala

Amerika

Guatemala stond nooit hoog op mijn verlanglijstje, of eigenlijk helemaal niet. Ik had er gewoon niet zo'n beeld bij. Onverwacht, omdat een andere reis niet doorging, ging ik op reis naar Guatemala, als onderdeel van de Mayaroute. En het bleek een prachtig land! Indrukwekkende natuur, met veel groen, mijn eerste kennismaking met het oerwoud. Ik herinner me nog de overweldigende hoeveelheid geluiden 's nachts vanuit onze hut. Helaas herinner ik me ook nog de immens grote spin die daar rondscharrelde, waardoor ik de hele nacht niet naar de wc durfde...

Behalve spinnen en oerwoud hebben vooral ook de Maya's zelf indruk gemaakt. Minder de 'oude', zoals in Mexico en Honduras, maar vooral de hedendaagse. Prachtig om hun klederdracht te zien op de markt. Ik heb nooit meer gedacht dat je niet alle kleuren met elkaar kunt combineren, dat kan duidelijk wel.

Oerlandschap

Het landschap en dierenleven in Guatemala is indrukwekkend: oerwoud en mangrove vol vogels, insecten en andere dieren en een prachtige vulkaan. Geniet mee met deze fotoserie van een landschap dat uit de oertijd lijkt te stammen.
(24 foto's)

Maya markt in Chichicastenango

In Chichicastenango wordt twee keer per week de grootste markt van Midden-Amerika gehouden. De bezoekers zijn vooral de bewoners uit de regio, grotendeels van Maya-afkomst en natuurlijk toeristen. Er wordt groente en fruit verhandeld, maar ook dieren, bloemen en souvenirs. De handelaren bieden hun waren niet alleen op straat aan, maar ook in de kerk en op de trappen van de kerk. Ze branden wierrook en offeren voedsel aan de Maya god van de aarde.
(19 foto's)

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu