Italië - Zandkorrelreisfotos

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Italië

Zuid-Europa

Mijn eerste bezoek aan Italië was aan de hoofdstad, Rome, samen met een vriendin. We waren er met Hemelvaart, wat in verband met de drukte geen goed idee bleek. Maar verder zorgde dit reisje er wel voor dat ik meer van Italië wilde zien, al was het maar vanwege de geweldige keuken.

Het duurde een paar jaar, maar toen ging ik inderdaad terug naar Italië. Deze keer pakte ik het groots aan: een groepsreis langs zo'n beetje alle beroemde steden: Venetië, Bologna, Pisa, Verona, Mantua, Rome (op herhaling), Sienna en Florence, met een reisleidster die kunstgeschiedenis had gestudeerd. En dát bleek een echte toegevoegde waarde te hebben, zij wist de overdosis aan kerken in deze reis spannend te houden: elke kerk en zo ongeveer elk schilderij had een ander verhaal. Geweldig! Helaas heb ik in Rome (nou ja, Vaticaanstad...) opnieuw de vaticaanse musea gemist, deze keer niet omdat het te druk was, maar vanwege gebrek aan tijd. Dit werd wel goed gemaakt door een bezoek aan de Galleria Borghese - wat een prachtig museum is dat. Niet eens zozeer vanwege de mooie beelden en schilderijen, maar vooral ook vanwege de entourage. Elke zaal heeft anders gedecoreerde muren en plafonds, wat misschien klinkt alsof het heel druk is, maar wat op de een of andere manier toch rust uitstraalt. Een ander hoogtepunt van deze reis was Pompeï.

Mijn laatste reis naar Italië was in 2013 naar Sicilië, weer een groepsreis, maar nu samen met een vriendin. Mooi eiland, heel herkenbaar Italiaans, maar toch anders. En heel bijzonder vanwege het vulkanisme: Lipari en Vulcano, maar vooral de wandeling rond de krater van de Etna zal me altijd bijblijven.


Italië

 


Sicilië

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu