Kasteel, tuin, museum - Zandkorrelreisfotos

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Kasteel, tuin, museum

West-Europa

Nederland staat vol met prachtige kastelen en musea, vaak met bijbehorende tuinen. Favoriet bij mij zijn onder meer het Nederlands Openluchtmuseum, het park van Kröller-Möller en kasteel Rosendael. Maar ook paleis 't Loo, kasteel Middachten en het Tropenmuseum vind ik de moeite waard.

Op deze pagina een selectie foto's van het moois dat Nederland in dit opzicht te bieden heeft.

Openluchtmuseum

Het Openluchtmuseum in Arnhem is wat mij betreft het mooiste museum van Nederland. Niet alleen geeft het een aansprekend beeld van de Nederlandse geschiedenis, het is ook gewoon een mooi aangelegd wandelpark, dat in alle seizoenen de moeite waard is. En nergens eet je lekkerdere poffertjes...
(39 foto's)

Oriëntaals genieten

Vanaf het kerkje in Kekerdom (bij Nijmegen) loopt een wandelpad van ongeveer twee kilometer door de prachtige natuur van de Millingerwaard. Je loopt altijd rechtdoor en eindigt dan bij de Millinger theetuinen: een oase van oosterse sferen in ons Hollandse rivierenlandschap. Je kunt er terecht voor een hapje en drankje, ondertussen genietend van de prachtige tuin. Niet alleen de planten en bloemen zijn de moeite waard, vooral de verschillende terrassen in Arabische stijl zijn prachtig. Aan elk detail is gedacht, van de versiering van je bord tot aan de afwerking van de parasols.
(29 foto's)

Tassenmuseum

Nederland heeft veel kleine musea, gericht op een bepaald thema. Zo is er in Amsterdam het tassenmuseum Hendrikje.  Het museum is gevestigd in een mooi oud grachtenpand en heeft een prachtig historisch ingericht restaurant, waar je kunt lunchen of een high tea kunt gebruiken. Het museum zelf omvat een veelzijdige collectie tassen. Ook leuk voor mensen die niks om tassen geven: de variëteit en creativiteit van de ontwerpen is bijzonder om te zien. Zelfs een colablikje heeft tot inspiratie voor een ontwerp geleid!
(22 foto's)

 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu