Maleisië - Zandkorrelreisfotos

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Maleisië

Azië en Oceanië

Als ik aan Maleisië terug denk is het eerst woord dat in me op komt: heet! En dan bedoel ik niet alleen het klimaat, maar vooral ook het eten. Ik heb er geluncht zoals de 'locals' dat doen, gewoon in een openluchtrestaurantje op straat en dan aanwijzen wat je hebben wil. Mijn oren deden er letterlijk pijn van! Ik herinner me nog een aardige ober, die kwam vragen of het wel ging...   ja hoor...

Maar behalve heet is het ook mooi in Maleisië. Je ziet er sporen van alle grote religies, Boeddhisme, Hindoeïsme, Islam en Christendom: vaak staat de Chinese tempel gebroederlijk naast de moskee of kerk. Verder vond ik de immens hoge torens van Kuala Lumpur indrukwekkend, maar ook het gezellige Melaka, met Nederlandse sporen. Ik zag zelfs een levensgroot straatnaambord met de meisjesnaam van mijn moeder er op!

Overigens is de taal sowieso leuk, sterk beïnvloed door Engels, Portugees en Nederlands. Aangezien ik alledrie beheers, was het een sport om het Maleisisch een beetje te leren lezen. Helaas was ik er maar kort: een week verblijf in Kuala Lumpur met uitstapjes in de omgeving. Smaakt naar meer.

Melaka

De Maleise stad Melaka bezocht ik op een dagtrip vanuit Kuala Lumpur. Een erg leuke stad, niet zo hectisch en met veel leuke straatjes en huisjes in snoepkleuren. En natuurlijk bijzonder om Jonker Walk te bezoeken: Jonker is de meisjesnaam van mijn moeder!
(31 foto's)

Krabbeneiland op palen

Vanuit Kuala Lumpur kun je een dagtrip maken naar het eilandje 'Pulau Ketam',  dat letterlijk 'krabbeneiland' betekent. De huizen van de circa 8000 inwoners staan op palen in de modder en zijn met elkaar verbonden met steigers. Behalve kleurige huisjes, wat restaurantjes en een hotel, is er ook een kleurrijke tempel. Auto's zijn er niet op Pulau Ketam. De bewoners leven voornamelijk van de visvangst: vooral krabben natuurlijk.
(18 foto's)

Stad van contrasten

Kuala Lumpur is een stad van contrasten: allerlei religies en daarmee samenhangende bouwstijlen komen samen. Dat geeft een kleurrijk en gevarieerd straatbeeld, zoals je in deze fotoserie kunt zien.
(24 foto's)

 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu