Malta - Zandkorrelreisfotos

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Malta

Zuid-Europa

In 1997 was ik samen met een vriendin een week in Malta. Een mooi eiland met een aangenaam klimaat, bijzondere geschiedenis en mooie architectuur. Het eiland heeft vele invloeden gekend en dat merk je, bijvoorbeeld in de taal. Naast Engels is Maltees de voertaal en dat lijkt erg op Arabisch. De keuken is een smakelijke combinatie van Italië en Engeland.

Al met al een fijne bestemming, al moet je er niet heen gaan als je een strandliefhebber bent, want stranden hebben ze niet op Malta (voor mij geen probleem...).

Zandkasteel

Vrijwel alle gebouwen, de straatstenen en trappen zijn opgetrokken uit een zandkleurig gesteente. Dat geeft Malta een beetje de aanblik van een heel groot zandkasteel, wat een warme, rustige sfeer oplevert. Kijk mee naar de bijzondere zandkleurige architectuur, gekenmerkt door met fijn siersmeedwerk gemaakte balkonnetjes en erkers (die vaak wel een kleurtje hebben, blauw of groen meestal).
(13 foto's)

Kleurige accenten

Hoewel zand de dominante kleur is op Malta, zijn er ook felle accentkleuren te vinden. Zo zie je in de haven van Sliema specifiek vormgegeven bootjes in felle kleuren. In combinatie met het blauwe water vormt dit een mooie omlijsting van de zandkleurige gebouwen en straten van Malta. In de straten rijden authentieke bussen, ook in contrasterende kleuren en op buureiland Gozo kun je prachtig gekleurd glaswerk kopen. Ten slotte zorgen natuurlijk ook de mensen zelf voor kleur!
(13 foto's)

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu