Marokko - Zandkorrelreisfotos

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Marokko

Afrika

Ik heb een keer een rondreis gemaakt door Marokko, samen met een vriendin. Prachtig land, van het woeste landschap tot de indrukwekkende koningssteden. We bezochten onder andere Fez, Meknes en Marrakech, maar gingen ook de stad uit, langs uit rode klei opgetrokken dorpjes. Een hele andere wereld.

Jammer genoeg werd ik ziek op de laatste dag en kon ik geen inkopen meer doen in de bazaar bij het Djemaa-El-Fna plein in Marrakech. De mooie spiegeltjes die ik had gezien, gingen aan mijn neus voorbij. Ik moet nog eens terug dus...

Roze stad

Marrakech is een prachtige, sfeervolle stad. Een beroemd plein in het centrum, waar het altijd heel druk is, maar daarom heen een wirwar van straatjes om in rond te dwalen. Het oudroze dat de basiskleur is waarin de huizen zijn geschilderd, geeft een fijne, romantische sfeer.
(15 foto's)

Leerlooierij in Fez

In Fez kun je vanaf een hoog gebouw neerkijken op een leerlooierij. Je ziet de mannen bezig met het bewerken en verven van de huiden. Het stinkt er enorm (zelfs vanaf de hoogte waar je als toerist beschermd kan toekijken), het is er warm en de stoffen in de baden zijn giftig. De arbeidsomstandigheden zijn zwaar en je kunt je de mogelijke gevolgen voor de gezondheid van de mannen indenken. Maar zoals vaker het geval met dit soort toestanden: het is wel bijzonder om te zien. Kleurrijk en exotisch.
(14 foto's)

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu