Mexico - Zandkorrelreisfotos

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Mexico

Amerika

Mexico bezocht ik als start van een rondreis door Midden-Amerika, gericht op de Maya-cultuur. Aankomst was op de vlieghaven van Cancún, waar we kennis konden maken met de immens vochtige hitte van Mexico. Ik weet nog hoe het voelde toen de deuren van het vliegveld opengingen: als een vochtige deken die over je hoofd slaat. Op naar een korte nacht van (in mijn geval: niet) slapen in een hotel en direct om vijf uur 's ochtends op en richting de eerste piramides van Chichen Itzá. Veel heb ik van deze eerste bestemming niet meegekregen (en ik denk veel reisgenoten ook niet): wankelend van de slaap, overdonderd door de hitte en voortdurend zuigend aan flesjes water liepen we als zombies rond tussen de tempels, van schaduwplek naar schaduwplek. Op de foto's zag ik later pas hoe mooi het eigenlijk was. Beetje verkeerde start van de reis.

Gelukkig werd het daarna beter. We reisden rond in de provincie Yucatán. Mooie stadjes, inderdaad prachtige Maya-tempels en vriendelijke mensen. Leuk om te zien hoe de nazaten van de Maya's er nog rondlopen.

Cowboys en indianen in Yucatán

Het straatbeeld van de provincie Yucatán in Mexico wordt gekenmerkt door de nazaten van de Maya's en mensen die in onze ogen toch wel erg veel op cowboys lijken. Je ziet een mix van traditionele kleding (let op de witte jurken met kleurig geborduurde randen) en meer westers aandoende kleding.
(22 foto's)

Izamal, magische stad in geel

In Mexico zijn er 35 steden die als magisch gezien worden. Een magische Mexicaanse stad is klein, maar rijk aan historische traditie. Het is goed bereikbaar en in de buurt van andere interessante bezienswaardigheden of grotere steden en de lokale bevolking moet de magie in hun stadje ondersteunen. In Izamal doen zij dat vooral door consequent alles knalgeel te schilderen, tot aan de stoepranden toe.
(16 foto's)

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu