Nieuw-Zeeland - Zandkorrelreisfotos

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuw-Zeeland

Azië en Oceanië

In Nieuw-Zeeland zou ik een week blijven, maar wegens omstandigheden moest ik al na een paar dagen terug. Veel heb ik dus niet gezien van het land, alleen Auckland en wat van de natuur in de omgeving. Auckland herinner ik me als een rustige, vriendelijk aandoende stad.

De natuur was vooral heel indrukwekkend, veel vulkanische verschijnselen, veel overdadig groen en manshoge varens.

En dan die rare loopvogels...

Rotorua

Niet ver van Auckland vandaan kun je een bezoek brengen aan een bijzonder gebied: Rotorua. Een vulkanisch gebied vol met zwavel, kokende modder en stoom. Bekijk deze kleine, maar bijzondere fotoserie.
(13 foto's)

Tiritiri Matangi

Het eilandje Tiritiri Matangi (wat 'gegooid door de wind' betekent in het Maori), kun je als dagtocht bezoeken vanuit Auckland. Het eilandje is een natuurreservaat, waarin vele beschermde diersoorten leven, vooral vogels. Eén van hen is de takahē, een vogel die niet kan vliegen. Heel bijzonder om oog in oog met deze loopvogel te staan. Maar niet alleen de vogels maken het eiland de moeite van het bezoeken waard. Ook de vele yucca's, manshoge boomvarens, zeezichten en strandjes vol vetplantjes, schelpen, stenen en bijzondere algen.
(20 foto's)

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu