Oman - Zandkorrelreisfotos

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Oman

Azië en Oceanië

Het midden-oosten fascineert me enorm, het is een compleet andere wereld waar je terecht komt. Na Egypte, Marokko en Tunesië was het in 2017 tijd voor mij om naar Oman te gaan. En wat een verrassing was dat!

Een duidelijk rijk land, met een bijzonder ontspannen sfeer. Heel erg schoon overal en prachtige natuur in de wadi's en in de woestijn. Maar het meest indrukwekkende aan deze reis vond ik de ervaring om in een land te zijn waar iedereen (gastarbeiders en toeristen uitgezonderd) nog in traditionele kleding rond loopt. Een straatbeeld wat ik niet snel zal vergeten.

Vismarkt

Heel bijzonder om naar de vismarkt te gaan in Oman en te zien hoe de vis geveild wordt. Alles gaat er rustig aan toe en je kunt ook als toerist ongestoord rond kijken. Bijzonder!
(23 foto's)

Wondere woestijnwereld

De bekendste woestijn van Oman is Wahiba Sands. Bij de gedachte aan een woestijn zie je misschien een eindeloze zandvlakte voor je, en ja, dat is ook zo. Maar het Omaanse zand is zacht, schoon en warm en krijgt steeds andere vormen als de wind waait. Met jeeps bedwongen we de duinen, loodrecht naar beneden, maar het zand vangt je op. Bij de bedoeïenen zagen we hun leven in grote tenten, met de dromedarissen vlakbij.
(22 foto's)

Geitenmarkt in Nizwa

In Nizwa bezocht ik de wekelijkse veemarkt, waar koeien en vooral heel veel geiten worden verkocht. De geiten worden tentoongesteld door met hun eigenaar rondjes te lopen op een soort catwalk, waar iedereen om heen zit om de waar te keuren. Een heel spektakel. De dieren zagen er over het algemeen goed uit en leken goed behandeld te worden, hoewel er ook wat twijfelachtige taferelen waren. Het is eigenlijk vooral leuk om de mensen te bekijken: zo'n grote verzameling van mannen in dishdasha (de traditionele 'jurk') en vrouwen met hun bijzondere snavelmasker, zie je nergens.
(36 foto's)

 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu