Oostenrijk - Zandkorrelreisfotos

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Oostenrijk

West-Europa

Oostenrijk ken ik niet goed, ik ben alleen nog maar in Wenen geweest. De hoofdstad van een land is niet altijd representatief voor het hele land, maar als het in dit geval wel zo is, dan vind ik Oostenrijk een heel leuk land, waar een ontspannen sfeer hangt. Alles lijkt goed geregeld, van het makkelijke openbaar vervoer systeem (niks voortdurend in- en uitchecken), de gratis glaasjes water bij je koffie of wijn, de schone metro en de hondjes met muilkorven: heel ordelijk allemaal.

In Wenen heb ik natuurlijk de hoogtepunten bezocht, maar ook van het straatbeeld genoten. En van de geweldige taartjes natuurlijk!

Bekijk de foto's hier onder, maar kijk ook eens naar mijn reisimpressie.

Dino's, opgezette dieren en kunst

Het Natuurhistorisch museum was niet iets wat ik van te voren had gepland om te gaan bezoeken in Wenen. Onder het mom van 'dat heb je thuis ook' sla ik dat soort musea in het buitenland meestal over. Dat ik er toch terecht kwam was vanwege de extreme hitte (waardoor ik ergens naar toe wou met airco) en vanwege de tentoonstelling Körperwelten, die er op dat moment was. Je moest dan ook een kaartje voor het museum kopen, dus ach...
En wat bleek?
Dit museum is een absolute must! Niet zozeer vanwege de tentoonstelling - al is het indrukwekkend om te zien hoeveel verschillende mineralen en opgezette dieren ze hebben - maar vanwege het gebouw zelf. Prachtige zalen met houten vitrinekasten, schilderijen aan de muur, een prachtige historische hal en trappenhuis. Vreemde combinaties tussen opgezette dieren, dinosaurussen, skeletten en mineralen tegen een achtergrond van klassieke bouw- en schilderkunst.
(32 foto's)

'Popfest' in geel

In de zomer van 2013 bezocht ik tijdens mijn reisje naar Wenen natuurlijk ook de Karlskirche. Prachtige kerk, maar mijn aandacht werd vooral getrokken door wat er allemaal omheen gebeurde. Die avond zou een popfestival van start gaan en men was druk met de voorbereidingen. Overal apparatuur, rijen wc's en vooral veel (nu nog lege) verrijdbare barretjes. Met de kleur geel als opvallende gemene deler. En zou dat hondje nou de mascotte zijn geworden?
(17 foto's)

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu