Roemenië - Zandkorrelreisfotos

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Roemenië

Oost-Europa

In 2006 was ik ongeveer een week in Roemenië, als onderdeel van een rondreis die startte in Hongarije en via Roemenië eindigde in Bulgarije. Bijzonder om te zien hoe deze drie naast elkaar gelegen landen totaal niet op elkaar lijken. Roemenië vond ik vooral prachtig vanwege de natuur. Een mysterieus en nog puur landschap met veel bos. Ook mooi vond ik de manier van huizen bouwen. Houten huizen, met bijzondere versieringen. Er was eigenlijk maar een minpuntje: het eten. Heel vet en heel veel orgaanvlees, wat ik niet lust. Nergens zo vies gegeten als toen in Roemenië...

Tien jaar later was ik weer in Roemenië. De indruk van de mooie natuur en de prachtig versierde huizen werd bevestigd, het eten was deze keer gelukkig stukken beter! Leuk was het ook om deze keer het Orthodox Pasen mee te maken, dat gaf een extra dimensie aan de reis.

Portretten

Mensen fotograferen op straat vind ik altijd een uitdaging. Maak je een snapshot van afstand of kom je dichtbij en vraag je om toestemming? In Roemenië was het meestal gemakkelijk: vriendelijke mensen die graag op de foto wilden. Op eentje na dan - je raadt vast wel welke ik bedoel! De foto's zijn voor het grootste deel gemaakt in 2016, maar ik heb een paar mooie uit 2006 er doorheen gemixt.
(27 foto's)

Het vrolijke kerkhof

In Săpânța kun je een bezoek brengen aan het zogeheten 'Vrolijke kerkhof'. Inderdaad maakt het geheel door de vele kleuren en motieven een vrolijke indruk, maar doordat er gekozen is voor één basiskleur (blauw) en de stijl en vormgeving steeds hetzelfde zijn, blijft het een eenheid. Op de graven zie je afbeeldingen en teksten over het leven en het beroep van de overledene.
Ik was er tijdens mijn beide reizen en schrok een beetje van het verschil die tien jaar kunnen maken: van een verstild dorpje met weinig bezoekers op het kerkhof tot een massa toeristen op een begraafplaats omgeven door souvenirwinkels. Echt een voorbeeld van hoe commercie kan werken... Desondanks vond ik het toch weer leuk om te zien.
(35 foto's)

 
 


Reisverslag - April 2016


Impressie Roemenië - April 2016


Impressie Hongarije, Roemenië en Bulgarije - Juli 2006


Bulgarije

 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu