Spanje - vasteland - Zandkorrelreisfotos

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Spanje - vasteland

Zuid-Europa

Van het vastenland van Spanje ken ik een paar gebieden: ik ben twee keer in Barcelona geweest, waarbij ik de tweede keer ook de verdere omgeving van Barcelona bezocht. Een impressie van deze reis vind je hier. Verder heb ik een keer vanuit Portugal door Spanje naar het eindpunt Salamanca gereisd, ook een hele mooie stad.

Tijdens een rondreis door de Portugese Algarve bezocht ik een stukje Andalusië, om de voetsporen van Columbus te volgen. Een intensievere kennismaking met Andalusië volgde in 2014, tijdens een rondreis door dit deel van Spanje. Ronda, Sevilla, Córdoba, Granada en Málaga stonden op het programma. Prachtige steden, vol van Arabische invloeden, heerlijk eten en natuurlijk de flamenco. Bekijk eens mijn reisimpressie. Ten slotte reisde ik in april 2015 nog eens door Andalusië. Deze keer bezocht ik niet alleen de bekende grote steden, maar ook kleinere, witte stadjes en natuurgebieden. Ook van deze reis kun je een impressie bekijken.

Metropol Parasol

In Sevilla staat een bizar, enorm groot houten kunstwerk. Metropol Parasol, ook wel bekend als 'las Setas', oftewel de paddestoelen. Het is een multifunctioneel gebouw dat als een soort buitenaards wezen neergedaald lijkt in de mooie oude stad. Je moet er van houden, apart is het in elk geval wel. Je kunt er overheen lopen en hebt dan steeds een mooi zicht op de stad. Zo'n wandelingetje leent zich uiteraard ook voor het maken van bijzondere foto's, zoals je hier kunt zien.
(16 foto's)

Flamenco

In Granada bezocht ik twee keer een flamenco-voorstelling in de wijk Albaicín. Ritme, emotie, passie, pijn, overgave, het komt allemaal langs. De intensiteit waarmee gedanst wordt is heel bijzonder. Ik heb geprobeerd het in beeld te vangen, wat niet makkelijk was. Kijk maar of het gelukt is.
(29 foto's)

Processie

Toch altijd weer indrukwekkend om te zien, zo'n processie. De muziek, de geur van wierook, de gewaden, de ernstige gezichten en het bewonderende publiek maken dat je onwillekeurig even stil blijft staan. De foto's van deze processie maakte ik in Málaga.
(26 foto's)

La Sagrada Família

In 2012 was ik na twaalf jaar voor de tweede keer in Barcelona. Beide keren bezocht ik de 'Sagrada Família', de door Gaudí ontworpen en eeuwig in verbouwing zijnde kathedraal. Maar wat een verschil maken die twaalf jaren! De eerste keer was het binnen nog een bouwput, twaalf jaar later was het interieur helemaal af (in tegenstelling tot de buitenkant, daar wordt voorlopig nog flink aan doorgewerkt - tegelijkertijd met de restauratie van onderdelen die al eerder klaar waren). Ik heb veel kerken gezien, maar dit is met stip de meest bijzondere. Met recht een kunstwerk.
(15 foto's)

Mercat de la Boqueria

Je vindt veel marktfoto's op deze website, omdat dat altijd weer mijn aandacht trekt als ik ergens ben. Juist op de markt kun je prachtig de lokale bevolking en hun gewoontes bekijken. Een heel smakelijke markt is de overdekte 'Mercat de la Boqueria', midden in Barcelona. Prachtig fruit, snoep en sapjes in felle kleuren. Je zou er trek van krijgen!
(16 foto's)

Alhambra en Generalife

In Granada bevindt zich de miniatuurstad Alhambra, waar je de Nasridische paleizen en de tuinen van Generalife kunt bewonderen. Hiermee treed je in de voetsporen van de sultans uit de veertiende eeuw. Het totale complex is wat mij betreft één van de mooiste bezienswaardigheden ter wereld. De foto's zijn gemaakt in oktober 2014 en april 2015.
(50 foto's)


Witte dorpjes

In Andalusië vind je veel kleine dorpjes bestaande uit witgepleisterde huizen. In het voorjaar zijn deze huisjes prachtig aangekleed met kleurrijke bloempotten vol - absoluut niet saaie - geraniums. Deze fotoserie is gemaakt in Capileira, Cazorla, Almonaster de Real, Vejer de la Frontera en Priego de Córdoba.  
(30 foto's)

Plaza de España

Eén van de bekendste pleinen van Sevilla is het Plaza de España. Het bestaat uit een serie overheidsgebouwen die in een halvemaanvormige cirkel  geplaatst zijn. Onderaan de gebouwen zijn in totaal 52 prachtige tegeltableaus geplaatst. Elk tableau stelt één van de (voormalige) Spaanse provincies voor. In het midden van het plein is een vijver, die met mooie bruggetjes verbonden is met het plein. Behalve de mooie tegelkunst, is het plein ook leuk om te bezoeken als je van mensen kijken houdt, het is er een levendige boel. Ik was er twee keer, in het najaar van 2014 en in het voorjaar van 2015. De foto's zijn een mix van beide bezoeken.
(35 foto's)

 


Video impressie reis Andalusië, oktober 2014

 

Meer bekijken?

 

Canarische Eilanden

Reisimpressie Barcelona 2012

Reisimpressie Andalusië 2014

Reisimpressie Andalusië 2015

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu