Thailand - Zandkorrelreisfotos

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Thailand

Azië en Oceanië

In Thailand bracht ik een week door in een hotel in Bangkok. Van daaruit verkende ik niet alleen de stad zelf, maar maakte ik ook een aantal dagexcursies, onder andere naar Ayutthaya en de River Kwai. Wat me vooral bijgebleven is aan Thailand is het contrast tussen schoonheid en lelijkheid. Vooral in Bangkok zelf is dat opvallend: ik heb nog nooit eerder zo'n vieze, luidruchtige, grauwe en chaotische stad gezien. Maar dan loop je ineens langs een zijstraat of een half open staand hek en daar vind je dan een oase van rust, schoonheid en kleur. Prachtige beelden, versieringen van mozaïek, ornamenten, bloemen en goud. Heel bijzonder.

Verder is Thailand natuurlijk ook het land van lekker eten. Je kunt gerust aan de straat eten (wat je in de meeste landen beter niet kunt doen...) en bijna alles is lekker.Vaak wordt je bord opgemaakt met een bijzonder gevoel voor het oog: het ziet er meestal prachtig uit.

Drijvende markt

Vanuit Bangkok kun je een excursie maken naar de zogenaamde 'floating market'. Een markt waar de handelaren hun handelswaar vanuit platte roeibootjes verkopen. Er wordt gehandeld, gegeten en gezellig gepraat tijdens het varen. Prachtig om te zien!
(19 foto's)

Koninklijke pracht en praal in Bangkok

Het 'Royal Palace' is een toeristenattractie van formaat. Ben je in Bangkok, dan ontkom je er niet aan. Maar goed, dat wil je ook helemaal niet, want het Royal Palace is onvoorstelbaar prachtig. Een en al kleur, versieringen, ornamenten, het kan niet op. Deze fotoserie geeft een indruk van hoe het er uit ziet, maar eigenlijk moet je er zelf een keer heen.
(17 foto's)


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu