Tunesië - Zandkorrelreisfotos

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Tunesië

Afrika

Ik ben dol op de 'duizend-in-één-nacht-sfeer' van oosterse lampen, markten vol kruiden, gekleurde zijde, met mozaïek ingelegde spullen enzovoorts. Die sfeer vind je in Tunesië volop, maar meer dan dat. Heel bijzonder was de zoutwoestijn, Chott El Djerid, waar je het zout in de lucht kan proeven. Ook opmerkelijk zijn de grotwoningen, waar nog steeds mensen wonen, een beetje afgezonderd van de rest van de wereld. Heel anders is het stadje Sidi Bou Saïd. Daar is alles in de zelfde tint blauw geschilderd, wat als geheel eerder aandoet als een Grieks stadje, dan als Tunesisch.

Verder heb ik natuurlijk verschillende moskeeën bezocht, waaronder de grote moskee in Karouan. Ook de romeinen hebben hun sporen achter gelaten, in de vorm van amfitheaters en een aquaduct. Prachtig vond ik ook het Bardomuseum, vol met mozaïeken uit de Fenicische en Byzantijnse tijd. Zoveel grote en goed bewaarde mozaïeken zag ik nog niet eerder!

In totaal reisde ik acht dagen rond in Tunesië, met een groep onder leiding van een zeer goed Nederlands sprekende reisleider (zo goed dat hij taalgrapjes kon maken, waar je soms nog even over moest nadenken ook nog - een rasechte cabaretier!). Niet heel lang, maar genoeg om een goede indruk van het land te krijgen. Mij is de reis bijgebleven als een heel relaxte ervaring, die best nog eens op herhaling zou mogen.

Straatportretten

De mensen in Tunesië waren over het algemeen heel vriendelijk en wilden ook graag poseren voor de foto, uitzonderingen daargelaten. Dit levert een heel diverse verzameling portretten op van mensen die gewoon op straat lopen of zitten en hun leven leven. Boeiend en kleurrijk, zoals je in onderstaande fotoserie kunt zien.
(16 foto's)


Souk

Souk betekent 'Arabische markt' en daar heb je er veel van in Tunesië, vaak overdekt. Je kunt er meestal van alles kopen, van etenswaren en snoep via kleding en sieraden en allerhande huisraad. Wel moet je kunnen afdingen natuurlijk, tenzij je het niet erg vindt om te veel te betalen voor je inkopen. Winkel even mee door deze fotoserie te bekijken.
(24 foto's)


De blauwe stad

In Sidi Bou Said zijn alle inwoners verplicht om hun huizen in dezelfde kleur blauw (met wit) te schilderen. Dit heeft een heel mooi effect, tot en met de bankjes op straat zijn in deze kleur geschilderd, zoals je op deze foto's kunt zien.
(29 foto's)


Markt in Enfida

Op markten kom ik altijd graag, maar deze is me bijgebleven vanwege de geweldig mooie kwaliteit groenten en fruit. Ondanks dat er weinig faciliteiten waren, zag alles er vers, schoon en aantrekkelijk uit. Geniet mee via deze fotoserie.
(27 foto's)


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu