Turkije - Zandkorrelreisfotos

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Turkije

Azië en Oceanië

Van het immens grote land Turkije heb ik nog maar een klein stukje gezien: Istanbul. Prachtige stad, een mix van oost en west.

Natuurlijk bezocht ik de grote monumenten, de Blauwe Moskee, de Hagia Sofia en het Topkapipaleis. Uiteraard mocht ook de grote bazaar niet ontbreken - als je van Turks fruit houdt een enorme verleiding. Maar ik heb ook minder bekende en verrassende stukjes gezien, zoals een eilandje vol met houten huizen.

Bazaar

In Istanbul is er een prachtige, grote bazaar en zijn er daarnaast nog diverse andere leuke markten. Een wereld van kleur en geur, waar je je helemaal in kunt onderdompelen. Gekleurde lampen, tapijten, kruiden, kleding, sieraden en natuurlijk bakken vol met Turks fruit.
(20 foto's)

Rust en stilte

Istanbul is een prachtige stad, maar wel hectisch. Wil je daar even aan ontsnappen, dan is een bezoek aan één van de negen Prinseneilanden (Adalar) een aanrader. Ooit was deze eilandengroep, gelegen in de zee van Marmaris, een toevluchtsoord voor verbannen Byzantijnse prinsen. Tegenwoordig zijn ze een toevluchtsoord voor de rijke inwoners van Istanbul, die hier hun buitenverblijf hebben en voor toeristen die een dagje de stad uit willen. Vier van de eilanden zijn bewoond en je vaart er vanuit Istanbul naar toe. Op het eiland kun je je met een paardenkoets laten vervoeren of gaan lopen of fietsen: auto's zijn niet toegestaan. Geniet van de bossen, houten huizen en ontspannen sfeer.
(22 foto's)

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu