Zuid-Afrika - Zandkorrelreisfotos

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Zuid-Afrika

Afrika

Zuid-Afrika; ik vond het een prachtig land. Mooie natuur, vriendelijke mensen, lekker eten, schitterende overnachtingsplekken en natuurlijk de indrukwekkende dieren. Maar ook een land van veel te grote verschillen: een zichtbaar rijk land, maar de rijkdom is voornamelijk weggelegd voor de blanke bevolking. Voor zover de oorspronkelijke bewoners er iets van mee krijgen is dat als kamermeisje, tuinman, serveerster of medewerker bij de benzinepomp. Ik had gedacht en gehoopt dat het verder zou zijn.

Maar goed, ondanks dat toch een prachtig land, waar veel te zien is. Zelf heb ik nog maar een klein stukje van dit immens grote land gezien: een route in het noorden rondom Johannesburg, onder meer de Panoramaroute en in het zuiden rondom Kaapstad. Ik denk dat ik nog wel eens terug kom, als ik de kans krijg.

Pinguïns op het strand

Bij pinguïns denk je waarschijnlijk aan ijs en sneeuw, maar er is een plek waar je ze kunt bezoeken op het strand, namelijk in Zuid-Afrika. In de buurt van Kaapstad leeft een kolonie pinguïns op een strandje, waar ze lekker pootjebadend en waggelend in het zand te bewonderen zijn. Het is wel een erg toeristische plek, maar toch de moeite van een bezoekje waard.
(22 foto's)

Wilde dieren

Eén van de dingen die iedere toerist doet in Zuid-Afrika is natuurlijk het maken van een of meer gamedrives. Tijdens deze reis maakte ik meerdere drives mee in het Thandeka wildpark. De foto's in de serie zijn (op een paar uitzonderingen na) daarom allemaal daar gemaakt. Je ziet buffels, cheetahs, hartebeesten, kudu's, verschillende vogels, giraffen, neushoorns en de zeldzame witte leeuw. Deze laatste exemplaren zijn zo zeldzaam dat ze buiten een aantal reservaten vrijwel niet meer in het wild te vinden zijn. Deze examplaren waren daarom ook niet honderd procent wild te noemen. Maar mooi waren ze wel!
(32 foto's)

School in de sloppenwijk

In Kaapstad bezocht ik onder begeleiding een township. Schokkend om te zien hoe mensen moeten leven, maar er waren ook kleine positieve puntjes, zoals dit schooltje. Een mooi, kleurig, van voldoende materiaal voorzien schooltje met vrolijke kinderen die er goed doorvoed uit zagen. Zo te zien ontbreekt het sommigen ook niet aan pit!
(14 foto's)

Afrikaanse stammen in een notedop

In het Lesedi Cultural Village kun je een indruk krijgen van de gewoontes, kleding en muziek van een aantal verschillende inheemse stammen. Een heel toeristische en gelikte show, waar weinig authentieks aan is. Maar leuke foto's levert het dan toch wel weer op, zeker als je (zoals ik) van kleurtjes en patronen houdt.
(22 foto's)

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu